Превью туру Ла Ліги від Роберто Моралеса

Betnews365.com
Betnews365.com
Просмотров 1504
0 голосов
Превью туру Ла Ліги від Роберто Моралеса

Спеціально для читачів Betnews365 відомий футбольний коментатор та знаний фахівець іспанського футболу Роберто Моралес прогнозує можливий перебіг подій у матчах 17-го туру Ла Ліги.

Леванте - Леганес (19 грудня, 22:30)

Клуби у турнірці розділяють 3 очки, але за враженням від гри, перевага Леганеса виглядає ще більш солідною. Може й варто було саме гостей оголосити в цій парі фаворитом якби не травми. Капітан центрбек Мантовані та його колега за позицією, нині надзвичайно потужний, грек Циовас пропускають матч. Так само по за списком потенційних учасників матчу Омар Рамос, Раул Гарсія та Брашанац. Найгірше ж для Асьєра Гарітано, що є сумніви стосовно виступу Шимановского та Габріеля Піреса.

Леванте теж потерпав від кадрових втрат – немає хоча б середнього форварда, а лідер півзахисту, неймовірно талановитий македонець Еніс Бардхі має цього разу зіграти, щоправда, не зовсім зрозуміло в якій він формі після відновлення. Господарі мають кращий передматчевий розклад сил, проте Леганес прекрасно вміє діяти на контратаках, що дуже не любить Леванте. Тож жоден підсумок гри не здивує, окрім значної кількості голів.

Можливий результат: 0:0

Прогноз: Тотал менше 2,0 - 1.85 (Пари-Матч)

Гетафе – Лас Пальмас (20 грудня, 20:30)

На рідному Естадіо Гран Канаріа острів’яни у неділю ледь не здійснили супер-камбек. Після безнадійних 0:2, за впевненої гри суперника, вони відігралися і навіть мали перемагати, та Віера не реалізував пенальті у доданий арбітром час. Перемога могла надихнути кризову команду, яка лишилася без тренера і з купою проблем в організації гри. Тепер же настрій у футболістів далекий від позитивного, адже останнє місце в списку 20 учасників Ла Ліги - вже достатній депресант.

У Гетафе ж справи йдуть за планом і навіть поразка від Жирони не є підставою для розпачу.  Свіжа статистика теж говорить за господарів: у чотирьох останніх домашніх матчах першості набрано 10 очок і завдано поразок таким важковаговикам, як Валенсія та Реал Сосьєдад.

Можливий результат: 2:0

Прогноз: Перемога Гетафе - 1.76 (Пари-Матч)

Реал Сосьєдад – Севілья (20 грудня, 22:30)

Навіть вдома проти Леванте Севілья виглядала дуже важко та непереконливо. Вкотре доводиться констатувати, що андалусійці потрапили у зону турбулентності і вийти з неї буде дуже важко, адже проект в процесі побудови знаходиться вже другий сезон. До усього цього додається ще й втрата Ленгле, мабуть, найкращого захисника команди.

У Ла Реалу проблеми з результатами теж, проте вийти зі стану падіння, здається, йому буде легше. Цим матчем Карлос Вела попрощається з Аноетою і клубом де він був щасливим. Звичайно, це буде великою мотивацією для нього, навіть попри загальний роздовбайський настрій цього дивовижного мексиканського таланту.

Можливий результат: 2:1

Прогноз: Перемога Реалу Сосьєдад в один м'яч або нiчия - Так - 2.08 (Пари-Матч)

Ейбар – Жирона (21 грудня, 20:30)

Хто зупинить цей вибуховий Ейбар та ще й на Іпуруа? У п’яти останніх іграх він набрав 13 очок, а мав би й усі 15, бо в нічийному матчі з Гетафе не реалізував пенальті Хордан. І це команда, що до того перебувала у коматозному стані. Нині ж з надзвичайною грою хавбеків Інуї та Алехо уся машина Армерос запрацювала на максимальних обертах. Проте сила Жирони у її послідовності та відсутності страху перед будь-яким суперником. Якщо б не специфічно вузьке поле басків, я б навіть назвав гостей фаворитами, а так вірю що вони не програють. Тим паче сенсаційна перемога над Валенсією таки коштувала Ейбару великих зусиль.

Можливий результат: 1:1

Прогноз: Перемога Жирони з форой (+0,25) - 2.17 (Пари-Матч)

Алавес - Малага (21 грудня, 22:30)

Абелардо зараз демонструє нам найбільш якісний Алавес зі старту сезону. Навіть за три матчі йому вдалося зробити більше ніж двоє інших тренерів- попередників (Субелдіа та Де Бьязі). Його команда сподобалась в матчі з Атлетіко і могла взяти очки у ЧолоТім. Захист на чолі з Маріпаном діє злагоджено, а в атаці є Медран, Педраса та яскравий саме зараз Мунір. Аргументів у Мічела і його Малаги теж чимало, але все ж менше, ніж у господарів. Тим паче є й фактор відпочинку – попередній матч Алавес зіграв у суботу, а Малага у понеділок.

Можливий результат: 2:1

Прогноз: Перемога Алавесу - 2.17 (Пари-Матч)

Бетіс  – Атлетік (22 грудня, 20:30)

В усіх змаганнях вісім матчів поспіль Бетіс не вигравав, з них лише двічі спромігшись хоча б нічию витягнути. Коли трапляється такий провал, дуже важливо зупинити його у будь-який спосіб. Це Сетьєну і його банді вдалося – обіграли Малагу. Насторожує у господарів втрата Камараси.

Атлетік же в свою чергу все ще шукає свою гру. Статистично все начебто й непогано у Куко Сіганди останнім часом – 5 ігор без поразок в Ла Лізі. Проте 4 з них принесли нейтральний результат. Щось подібне може трапитися і цього разу.

Якщо в цьому матчі буде більше силової боротьби ніж безпосередньо гри, то тоді вже фаворитом стане Більбао – ця команда краще почувається у жорсткому клінчі та мала суттєво більше часу на підготовку до матчу. Саме тому Бетісу важливо обов’язково зіграти у свій футбол з контролем м’яча.

Можливий результат: 1:1

Прогноз: Атлетик з форою (0) - 1.90 (Пари-Матч)

Еспаньйол - Атлетіко (22 грудня, 22:30)

Раз по раз доводиться повторювати – гра і склад у Еспаньйола значно кращi за результати. Та збагнути чому все йде не так, як треба у Кіке Санчеса Флореса все ж не вдається.

Є сильний воротар Пау Лопес, міцні хлопці в захисті і просто шикарний, як для середняка, вибір виконавців для атаки. Серхіо Гарсія виглядає немов скинув з десяток років, Морено очевидний кандидат до збірної Іспанії, а латиноси Баптістао з  Пьятті, хоч й примхливі та специфічні, але справжні таланти. Ось і лишається дивуватися усім негараздам команди з усіма згаданими футболістами.

Натомість Атлетіко традиційно грає важкенько й без видовищ, продовжуючи збирати очки і вже перебуваючи на другому місці. Можна й цього разу очікувати подібного сценарію. Проте я не здивуюсь й успіху господарів, бо надто давно їм не посміхалася Фортуна.

Можливий результат: 1:2

Прогноз: Фора Атлетiко (-0,75) - 2.08 (Пари-Матч)

Валенсія - Вільярреал (23 грудня, 17:15)

Аж з 2014-го року Валенсія вдома не вигравала Дербі Левантійського узбережжя. Нині вона фаворит, пропри дві поспіль поразки в чемпіонаті. У Марселіно є кадрові питання через травми. Особливо вразливою ланкою зараз є захист. Попереду ж наявні Родріго та Дзадза. Останнього поберегли саме під звітний матч (він міг перебрати попереджень).

У порівняні з сусідом, Вільярреал не виглядає достатньо цілісним, але результат у Віго він зробив, що надихає команду. Важливим козирем гостей,  я бачу успішне повернення неймовірно сильного і настільки ж невезучого на травми голкіпера Серхіо Асенхо. Він може компенсувати різницю у класі. Якщо ж того не відбудеться, то козирі в руках у Валенсії.

Можливий результат: 1:1

Прогноз: Нiчия - 3.75 (Пари-Матч)

Депортіво - Сельта (23 грудня, 19:30)

Дербі гажего, Дербі Гусака! Вже давно минули часи слави А Коруньї, і Віго міцно тримає звання головного футбольного клубу Галісії. Можливо, господарі б і хотіли в цьому матчі зіграти зовсім закрито з очікуванням помилок суперника, який завжди їх припускається й інколи у величезній кількості. Але й сам Депортіво потужно захищатися не здатен, надто слабкі фланги захисту та атакувальні хави у відборі ще ті «помічники». Тому чекаємо свята атаки на Ріасорі. Перевагу віддаю Сельті, адже креативна ланка у неї на рівні команди, що має боротися за четвірку. Зовсім безпорадними у цьому матчі господарі не мають бути, адже це дербі.

Можливий результат: 2:3

Прогноз: Тотал бiльше 3,0 - 2.55 (Пари-Матч)