Превью туру Ла Ліги від Роберто Моралеса

Betnews365.com
Betnews365.com
Просмотров 1577
0 голосов

Спеціально для читачів Betnews365 відомий футбольний коментатор та знаний фахівець іспанського футболу Роберто Моралес прогнозує можливий перебіг подій у матчах 18-го туру Ла Ліги.

Атлетіко - Гетафе

Після різдвяно-новорічної перерви Атлетіко вже відіграв у Копа дель Рей і презентував своїх новачків, Вітоло та Дієго Косту. Останній з них і забив і отримав ушкодження. Проте його участь у грі з Гетафе не є надто принциповим моментом, може й зіграє, та для перемоги над таким суперником значно важливіше надійність захисту і мобільність хавів. Усього того не має забракнути. У команди ж Хосе Бордаласа останнім часом з виїзними матчами було кепсько, три поразки і одна нічия без жодного забитого м’яча. Традиційно не ставлю на високу результативність, адже в обідніх матчах іспанці ще «сплять на полі» і для гольової зливи потрібні ще дуже грубі помилки, а обидва суперники якраз славляться дисципліною та концентрацією.

Можливий результат: 1:0

Прогноз: Атлетiко переможе та не пропустить - Так - 1.93 (Пари-Матч)

Валенсія – Жирона

В умовах стабільного календарю грати після середи у суботу важкенько, проте коли це матч після паузи, такий ритм має бути тільки помічником для підлеглих Марселіно Гарсії Тораля. Валенсія банально значно сильніша за опонента складом, вона зачекалася перемоги (три поспіль матчі без успіху). Кубкова гра проти Лас Пальмаса принесла команді втрату Сімоне Дзадзи і повернення Гонсало Гедеша, тож поки проблеми не критичні. Жирона ж як завжди боротиметься завзято, тому в цій грі можна чекати й на вилучення.

Можливий результат: 2:0

Прогноз: Ф1 (-1) - 2.01 (Пари-Матч)

Лас-Пальмас – Ейбар

Найбільша загадка в цій парі Ейбар. Ми пам’ятаємо його безпорадним на старті, коли високий захист рвався раз по раз через постійні втрати м’яча хавбеками і відсутність якісних передач на форвардів. Але наприкінці 2017-го ця команда набрала швидкість рівня Барси чи Реалу (навіть Реалу зразка кінця минулого сезону). Розквіт одного Іві Алехо розвернув ситуацію на 180 градусів – п’ять перемог і одна нічия з загальним рахунком 16-4. Проте чи лишився кураж і на 2018-й, ми не знаємо.

У острів’ян же традиційно повна торба бід та проблем. Головним позитивом є прихід нового тренера. Пако Хемес має дати команді злість і пристрасть, те що було загублено Лас-Пальмасом майже рік тому.

Можливий результат: 1:1

Прогноз: Ф2 (0) - 1.91 (Пари-Матч)

Севілья – Бетіс

А ось перший потенційно великий матч року – дербі Гвадалквівіру. Це ще й велике протистояння трибун і фанатських фірм, Biris Norte проти Supporters Gol Sur. Вінченцо Монтелла вже свій перший матч виграв, в кубку здолав на виїзді успішний в Сегунді Кадіс. Щоправда, здолав не зовсім без проблем, тому й вважати господарів очевидними фаворитами передчасно. Тому спробую припустити тут не зовсім той результат, на який ставить більшість. До перерви в чемпіонаті Бетісу дуже не пофартило у матчі з Більбао, може тепер доля поверне боржок.

Можливий результат: 2:2

Прогноз: Ф2 (+1) - 2.06 (Пари-Матч)

Леганес – Реал Сосьєдад

Контратака проти широких наступальних дій команди Еусебіо Сакрістана. Перед цим у басків пройшла хороша проба сил у кубковому поєдинку проти Вільярреалу. Попри деякі кадрові проблеми господарі дуже небезпечні, а їхній наставник Асьєр Гарітано залишається максималістом. У гостей неприємна втрата Одріосоли, на інших ж позиціях ситуація контрольована.

Можливий результат: 1:1

Прогноз: Нiчия - 3.20 (Пари-Матч)

Барселона– Леванте

Минулий рік Барса завершила у прекрасному тонусі, ще й піднявши собі настрій розгромною перемогою на Сантьяго Бернабеу. Леванте ж вже тривалий час намагається додати в креативі і стабільності півзахисту, проте кадрові втрати тому не сприяють.

Категорично за фаворита говорить і статистика – 20 останніх ігор між цими суперниками принесли для Леванте тільки чотири нічийні підсумки і усі вони трапилися на його рідному Сіутат де Валенсія. Все інше - поразки, і з них 10 розгромних.

Можливий результат: 3:0

Прогноз: Фора Барселони в 1-му таймi (-1,5) - 1.96 (Zirkabet)

Вільярреал - Депортіво

Як буде грати Жовта Субмарина без Бакамбю? Поки це абсолютно відкрите питання. Також два Соріано, Сансоне, Семедо і Трігерос не зіграють. Цього вже було б достатньо для сумнівів у результаті. Проте нинішній Депортіво настільки розбалансований, що викликає жалість, а не острах. Також без Шера йому буде важко починати атаки.

Можливий результат: 2:1

Прогноз: Ф1 (-0,75) - 1.72 (Пари-Матч)

Атлетік - Алавес

Давно вже Більбао не вигравав у Алавеса. Команда у Абелардо Фернандеса потроху відходить від провального старту у невдалих напрацювань Луїса Зубелдії та Джанні Де Бьязі. Дуже непогано виглядає атакувальний потенціал бабазоррос. Господарі Сан Мамесу ж надто довго не можуть набути стабільності і почати грати в свою силу. А от сила там справді є, є хороші виконавці міжнародного рівня. Тому сумнівів стосовно підсумку матчу вистачає. Все ж  візьмемо за основу силу гравців і силу трибун знаменитої арени. В матчі двох команд країни Басків фаворитом є старший брат.

Можливий результат: 2:1

Прогноз: Атлетiк виграє перший тайм та матч (Пари-Матч)

Сельта - Реал

Голи в усі боки є фірмовим почерком Сельти. Так було і в матчах проти Барселони, цього чекаємо і тепер проти Реалу. Пауза мала морально розвантажити чинного чемпіона, оновити його психологічний стан, який викликав раніше чимало питань. Багато голів і перемога підлеглих Зінедіна Зідана, адже за два дні до того клуб відзначатиме два роки роботи француза керівником вершкової команди.

Можливий результат: 2:4

Прогноз: П2 та обидвi заб'ють - Так - 2.32 (Zirkabet)

Малага - Еспаньйол

Малага феноменально невдало грала з Еспаньйолом останні п’ять років. Але на перемогу андалусійців я ставлю зовсім не тому, що усі серії колись перериваються. Аргумент інший, повільний, але все одно відчутний прогрес команди Мітчела. На відміну від суперника команда не мала важкої гри у кубку, натомість провела хороший і плідний спаринг з Гамбургом.

Можливий результат: 2:1

Прогноз: Перемога Малаги - 2.55 (Пари-Матч)