Превью туру Ла Ліги від Роберто Моралеса

Betnews365.com
Betnews365.com
Просмотров 1367
0 голосов

Спеціально для читачів Betnews365 відомий футбольний коментатор та знаний фахівець іспанського футболу Роберто Моралес прогнозує можливий перебіг подій у матчах 21-го туру Ла Ліги.

Атлетік - Ейбар (26 сiчня, 22:00)

Куко Сіганда втомився говорити про перехід Аймеріка Ляпорта до Манчестер Сіті. Проте саме ця зустріч може бути прощальною для центрального захисника. Найбільшою ж проблемою для левів Сан Мамесу є варіативність атаки – трійка Рауль Гарсія, Іньякі Вільямс та Аріц Адуріц має тягнути на собі усі наступальні дії. І коли вони в тонусі це виходить. Після двох поспіль нічийних результатів Атлетік максимально сконцентрований на звітній грі.

Ейбар, без сумніву, хороший і недарма посідає більш високе місце у турнірній таблиці ніж суперник. Проте склад за іменами слабший. Втрата Пауло Олівейри та Серхі Енріча, хоч і не виглядає критичною, проте є ударом по можливостям ротацій для Хосе Луїса Менділібара. Буде вперта гра, може дуже жорстка і господарі в ній все ж таки фаворити. Дуже здивуюсь, якщо вони програють.

Можливий результат: 2-1
(Pari-Match)

Депортіво – Леванте (27 сiчня, 14:00)

19-го листопада Леванте виграв востаннє в чемпіонаті. З тих пір накопичилося надто багато розчарувань у цієї маленької команди. Наразі ще й п’ятеро футболістів не можуть допомогти команді. Головна проблема це спад у лідера Еніса Бардхі та відсутність повноцінного форварда. Наскільки швидко талановитий македонець знов заграє на своєму рівні ми можемо тільки припускати, а от нападник вже з’явився.

Ні, Леванте його не купував, не брав в оренду. В минулому турі нарешті вийшов на заміну Рожер Марті, який був гострим вістрям атак команди в Сегунді і травмувався цього літа. В поточному чемпіонаті він ще не грав в основі і, швидше за все, зробить це на Ріасорі. У Депора ж системна криза. Крістобаль Паррало вирішив грати з серйозними розривами між півзахистом та атакою, але кількісно збільшивши останню. Ідея суперечлива, розрахована суто на контратакувальні  дії. Леванте ж не з тих, хто захоче тримати довго м’яч. Очікую малорезультативної гри.

Можливий результат: 1-1
(Pari-Match)

Валенсія – Реал (27 сiчня, 17:15)

Насправді Флорентіно Перес достатньо довіряє Зінедіну Зідану. Тож чутки про роздратованість президента і ультиматуми для тренера залишаються більше чутками. Інша справа фактор статусу клубу, навіть Перес завжди знаходиться під тиском десятиліттями вибудуваного реноме – найкращі з найкращих. Це й же тягар чавить і Зідана нині. Матч на Местальї справді критичний для наставника, невдача в ньому може не означати миттєвої відставки, але тоді вже сам Зінедін навряд чи зможе оговтатися.

У Валенсії ж проблема з другим центральним захисником до пари Езекілю Гараю, адже поза грою дискваліфікований Габріель Пауліста і проблеми зі здоров’ям мають Рубен Везу (він ще й дискваліфікований) та Джейсон Мурільйо. Останній, щоправда, не остаточно викреслений зі списку можливих учасників гри. Також не забуваймо і те, що команда Марселіно Гарсія Торала купу сил та нервів витратила у середу в матчі відповіді чвертьфіналу Кубка Іспанії проти Алавесу. Поєдинок програли 1:2, але виграли серію пенальті і пройшли далі.

Можливий результат: 1-2
(Pari-Match)

Малага – Жирона (27 сiчня, 19:30)

Анчоусів вже усі (автор цих рядків також) ховали в попередньому турі. Натомість команда навіть певний час вигравала у Ейбара. Щоправда, якість дій на полі у андалусійців залишається вельми слабкою. Тому Жирона мала б бути фаворитом. Сумніви з’являються після згадки про втрати через дискваліфікації Адая Бенітеса та Хуанпе Раміреса на додачу до травми Крістіана Стуані. Проблема форварда за відсутності уругвайця є серйозною. Тому я зупиняюсь на версії, що гості не програють.

Можливий результат: 1-1
(Pari-Match)

Вільярреал – Реал Сосьєдад (27 сiчня, 21:45)

Дедалі більше розмов і чуток виникає стосовно майбутнього Еусебіо Сакрістана біля керма чурі-урдін. Гра у його команди залишається доволі якісною, та результати приголомшливо погані – три поспіль поразки і лише 15-те місце в турнірній таблиці. В минулому турі незабитий пенальті коштував баскам поразки. У Вільярреала ж справи суттєво кращі. До травм Ніколи Сансоне та Бруно Соріано давно звикли. Не є суттєвою проблемою і відсутність начебто травмованого португальця Рубена Семеду. За нього насправді взялася поліція, адже хлопак добряче начудив минулої осені – погрожував зброєю в клубі, втік від правоохоронців. Без такого персонажа колективу навіть легше. Тож більшість факторів говорять за господарів, але я таки вірю і в гостей. Для них критично важливо не програти на Естадіо де ла Сераміка.

Можливий результат: 1:1
(Pari-Match)

Леганес - Еспаньйол (28 сiчня, 13:00)

Про Леганес тільки й розмов. Він на те заробив. Викинути Реал з Кубку Іспанії на Сантьяго Бернабеу до снаги одиницям. Серед втрат команди двоє аргентинців: Мауро Дос Сантос та Александр Шимановскі. Другий більш важливий, але і без нього команда вміє діяти. Еспаньйол після домашньої перемоги таки програв протистояння в Кубку Барселоні. Часу ж на відпочинок він має на добу менше за господарів. А ще каталонці зобов’язані брати очки через домашню поразку в попередньому турі від Севільї. Леганес в трьох з чотирьох останніх матчів забивав по два голи, що є для нього дивиною. Цього разу має датися взнаки втома у обох команд.

Можливий результат: 0-0
(Pari-Match)

Атлетіко – Лас Пальмас (28 сiчня, 17:15)

Можливо саме зараз ми спостерігаємо найбільшу кризу матрацників за чаів Дієго Сімеоне. По грі це очевидно. Проте команда на другому місці і з острів’янами має впоратися. Лас Пальмас усіх приголомшив домашньою перемогою над Валенсією. Тож досить див.

Можливий результат: 2-0
(Pari-Match)

Севілья - Гетафе (28 сiчня, 19:30)

Вболівальники рохі-бланкос прагнуть вірити, що свого дна їхня команда досягнула у позаминулому турі, коли програла в столиці країни Басків Алавесу. З тих пір двічі здолали Атлетіко та в Барселоні Еспаньйол. Гетафе ж тихенько чимчикує турнірною дистанцією і стабільно збирає очки, тримаючись на спокійній дев’ятій позиції в таблиці. Хай склад  у Хосе Бордаласа досить скромний, проте добре зіграний і втрати відсутні. Очікую голи від обох команд і не вірю в розгром гостей.

Можливий результат: 2-1
(Pari-Match)

Барселона - Алавес (28 сiчня, 21:45)

Окрім періодичних травм ніщо більше нині не затьмарює радісного настрою фанам Барселони. Ернесто Вальверде веде команду дуже впевнено, добре розподіляючи сили. Може Алавес і дав би великий бій цьому монстру (баски надзвичайно добре заграли під керівництвом екс-гравця Барси Абелардо Фернандеса), проте зараз вони вимотані кубковим матчем проти Валенсії і морально спустошені через поразку в серії пенальті. Втрата через дискваліфікацію опорника Томаса Піни та центрбека Родріго Елі теж їх не тішить.

Можливий результат: 3-1
(Pari-Match)

Сельта - Бетіс (29 сiчня, 22:00)

Два поспіль виїзні матчі команда Хуана Карлоса Унсуе виграла і вкотре довела, що її атака спроможна майже на все. Проте та сама статистика говорить про наступний матч з насторогою – три поспіль домашні поєдинки команда не вигравала. Щоправда опонентами там були Реал, Барселона і Вільярреал. Звичайно Бетіс суттєво слабший за згадані команди. Хоча має він у поєдинках з галісійцями дуже хорошу статистику. Та й за грою команда Кіке Сетьєна доволі цікава. Суперників на кшталт Сельти вона полюбляє, адже теж грає сама і дає грати іншим. Чекаю на хорошу результативність матчу.

Можливий результат: 2-2
(Pari-Match)