Превью туру Ла Ліги від Роберто Моралеса

Betnews365.com
Betnews365.com
Просмотров 1407
0 голосов

Спеціально для читачів Betnews365 відомий футбольний коментатор та знаний фахівець іспанського футболу Роберто Моралес прогнозує можливий перебіг подій у матчах 23-го туру Ла Ліги.

Атлетік – Лас Пальмас (9 лютого, 22:00)

Вже час Більбао прокидатися – чотири поспіль матчі без перемог.  Відкладати функціональний підйом не має куди, наступного четверга візит до Москви в рамках Ліги Європи. Лас Пальмасу ж вистачить перемоги над Малагою, острів’яни очки беруть у себе вдома, востаннє не програти за межами рідної арени їм вдалося ще в листопаді, виграти ж на виїзді матч Ла Ліги у вересні та й то у божевільно слабкої все тієї ж Малаги. Я не виключаю, що гра може вийти впертою, але переконаний у перемозі господарів.

Можливий результат: 2-1
(Pari-Match)

Вільярреал – Алавес (10 лютого, 14:00)

За статусом, грою, майстерністю футболістів господарі суттєво сильніші. Що ж тоді змушує у них сумніватися? Поразка в минулому турі від Бетіса. Зелені андалусійці команда, що сама грає і дає іншим. Здавалося Жовта Субмарина повинна виграти, проте все пішло інакше.

Втрат у суперників не має (до відсутності Бруно Соріано усі давно звикли).

Алавес часів Абелардо Фернандеса вміє нав’язувати супернику неприємну для нього гру та й сам вміє атакувати. Тож сенсація тут вірогідна, особливо з урахуванням необхідності для команди зі столиці Країни Басків брати очки для виживання. Звичайно, господарі фаворити та все ж очікую на несподіванку.

Можливий результат: 1-1
(Pari-Match)

Малага – Атлетіко (10 лютого, 17:15)

На перший погляд в цій парі чекаємо на розгром господарів, настільки вони безпорадні впродовж усього чемпіонату і особливо взимку. На противагу ним, Атлетіко в попередньому турі переміг і переграв Валенсію. Інша справа, що Чоло Сімеоне буде думати і про Лігу Європи тож проведе ротацію. Ну й, звісно ж, матрацники не часто «виносять» з великим рахунком навіть малі команди. Після трьох беззубих ігор чекаю на хоча б один гол від Малаги.

Можливий результат: 1-2
(Pari-Match)

Леганес – Ейбар (10 лютого, 19:30)

Свої останні ігри ці команди провели проти Севільї. Ейбар в чемпіонаті минулої суботи. Баски неочікувано розтрощили проект Вінченцо Монтелли з рахунком 5:1. Леганес андалусійцям програв 0:2 на виїзді у середу, таким чином вилетівши з Кубку Іспанії. От якраз остання гра і дає найбільше підстав для сумнівів – сил та емоцій витрачено дуже багато. Грати у режимі два матчі на день цей клуб не звик, але змушений це робити з початку року. За рівних умов я б швидше вважав господарів більш неприємними за манерою гри для гостей, ніж навпаки. Та фактор відпочинку залишається картою, яку можуть розіграти підопічні Хосе Луїса Менділібара. Тому варіанти можливі усі, команди ж приблизно рівного класу.

Можливий результат: 1-1
(Pari-Match)

Реал Мадрид – Реал Сосьєдад (10 лютого, 21:45)

У вершкових усі здорові і кадрова ситуація ідеальна (Важехо не рахуємо, він глибинний резерв). Непогана вона, хоч і не така хороша як Мадрида, для Еусебіо Сакрістанва і його команди. Після ганьби у грі з Леванте Реал має бути мобілізованим, тим паче далі ПСЖ чекає, часу бавитися дурницями вже не має. Ла Реал досить якісна команда, вона точно не буде легкою здобиччю. Але ставлю на клас і фактор рідного поля. Також тут напрошується тотал більше – ігри чурі-урдін найрезультативніші в Ла Лізі.

Можливий результат: 2:1
(Pari-Match)

Севілья - Жирона (11 лютого, 13:00)

Своє головне завдання у внутрішніх змаганнях лос нервіоненсес виконали – вийшли до фіналу Копа дель Рей. В чемпіонаті боротися за четвірку вже не реально, а в зоні Ліги Європи команда й так перебуває. Тому зараз найбільш актуальним викликом є Ліга Чемпіонів, в якій попереду дві битви з Моуріньо Юнайтед. Саме тому ця гра прохідна для господарів. Ну й не забуваймо наскільки агресивна і зла Жирона. На виїзді вона не завжди бере діє добре, проте досить стабільно бере очки. Малі каталонці не знають проблем зі складом, а саме їхнє місце в турнірній таблиці (два очки відставання від Севільї) підказує, що вони спроможні пободатися з цим суперником за будь-яких обставин.

Можливий результат: 1-1
(Pari-Match)

Барселона- Гетафе (11 лютого, 17:15)

В неділю чекаємо на матч Барселона - Гетафе. На перший погляд в ньому не може бути інтриги, категорично. Статистика повністю на боці каталонців. Не програти цьому супернику Гетафе спромігся востаннє 2014-го року. Проте я до увагу беру не стільки сухі цифри, скільки живі враження від гри команд. Ще зі старту сезону гра Барси не є настільки солідною, наскільки переконливо виглядають її результати і впевнене лідерство в Ла Лізі. Гетафе ж якраз є взірцем стабільності і послідовності. Різниця в класі, без сумніву, велика. Навіть з неоптимальною грою Мессі і компанія здатні перемагати. А от в розгром гостей не вірю. На каталонців очікує непростий матч. Думаю, розгрому не буде.

Можливий результат: 2-1
(Pari-Match)

Сельта - Еспаньйол (11 лютого, 19:30)

Атака проти обережності. Сельта славиться трійкою нападників, яких прекрасно підтримують вправні вави на чолі з Даніелем Вассом. У Ейспаньойла теж є прекрасні атакуючі гравці, проте Кіке Санчес Флорес намагається грати обережно. В цьому сезоні у нього вистачало прикрих зривів та несподівано провалених матчів. Вірити ж в не програш папужок змушують дуже сильні три матчі проти Барси в кубку та чемпіонаті. До того ж суто статистично Еспаньйол важкий суперник для клубу з Віго

Можливий результат: 1-1
(Pari-Match)

Валенсія - Леванте (11 лютого, 21:45)

Господарів та гостей у турнірці розділяють 20 очок. Це дуже багато і це приблизно дорівнює різниці в якості гравців. Що ж тоді робити бідному Леванте, чи змиритися? А ось і ні. Валенсія провела екстра емоційний і складний матч в Кубку Іспанії проти Барселони. Минулого разу після такої гри вона виглядала геть важко. Тож шанс у Леванте з’являється, хоч і крихкий. Можливо матч проти Реалу став початком нового підйому цієї команди. Принаймні заряд позитивного настрою мав дати. Якщо ще й Роджер Марті та Еніс Бардхі заграють в свою силу, то три очки для фаворита зовсім не гарантовані.

Можливий результат: 1-1
(Pari-Match)

Депортіво - Бетіс (12 лютого, 22:00)

Від новин з Ла Коруньї потроху починаєш божеволіти: Кларенс Зеедорф головний тренер, Саллі Мунтарі тренується з командою. Просто якісь дикі танці. Може попервах авторитет голландця як футболіста ще й дасть якийсь позитивний імпульс, проте в його тренерський талан мало віриться. Суто на емоціях, можливо, господарі Ріасору поборються. Чекаємо на результативну гру.

Можливий результат: 2-2
(Pari-Match)