Превью туру Ла Ліги від Роберто Моралеса

Betnews365.com
Betnews365.com
Просмотров 1658
0 голосов

Спеціально для читачів Betnews365 відомий футбольний коментатор та знаний фахівець іспанського футболу Роберто Моралес прогнозує можливий перебіг подій у матчах 28-го туру Ла Ліги.

Жирона - Депортіво (9 березня, 22:00)

Кожного разу перед черговим туром намагаюсь шукати аргументи на користь цього Депортіво. Кожного разу знаходжу дрібні плюси і потім в чергове переконуюся наскільки серйозна криза охопила клуб з Ла Коруньї. В попередньому турі Депор мав забивати голи чотири за стартові півгодини матчу. М’яч у ворота його суперника потрапив лише рикошетом від стійки та голкіпера, але й цього виявилося замало. Українець Максим Коваль провалив все, що можна і як наслідок залишив своїх у меншості. Його вилучення змусило галісійців максимально згуртуватися і дозволило не програти за несприятливих умов. Проте локальна концентрація не означає, що колектив має внутрішню стійкість. Найпотужніший форвард Депора Флорін Андоне не приховує свого роздратування діями наставника Кларенса Зеедорфа. Не допомагають і обставини – ушкодження мають Гільєрме Торрес, Мікаель Крон-Делі, Федеріко Вальверде та Феде Картабія, тобто майже усі креативні гравці півзахисту.

У Жирони ж не готові зіграти тільки Горка Іраісос (другий воротар) та Карлес Планас (резервний захисник). Сьогодні Пабло Мачін відзначає рівно чотири роки роботи з командою. До цієї пам’ятної дати тренер підходить з несподіваними претензіями на зону євро кубків, Жирона перевершує найсміливіші позитивні прогнози. За неї говорить і свіжа статистика – чотири останні матчі проти Депортіво, три перемоги і нічия.

Можливий результат: 2-1
(William Hill)

Ейбар – Реал Мадрид (10 березня, 14:00)

Після підйому Ейбара до елітного дивізіону він жодного разу не зміг вдома забрати очки у Реалу, хоча вважається досить домашньою командою. Взагалі, проти вершкових у зброярів статистика геть погана – 6 поразок і одна нічия (на Сантьяго Бернабеу). І все ж цього разу я вірю в Ейбар. Хоча, ні, неправильно сформулював – спочатку не вірю в Реал. Цей сезон весь для команди Зінедіна Зідана складається з матчів де їй цікаво і де не цікаво грати. Розподіл йде досить чіткий. Після успішного підкорення Парижу перепочинок мають отримати ключові гравці. Ймовірно, Касеміро та Кріштіано Роналду. Не факт, що тренер наважиться випустити в бій Луку Модріча та Тоні Крооса, які тільки відновилися після ушкоджень, а суперником буде команда вельми жорстка. Вигравати у суперників рівня Ейбару Реал може і не надто напружуючись, адже різниця в класі величезна. Проте саме поточний сезон часто наводить нам інші приклади.

Також потрібно відзначити хороший тонус Ейбара, він навіть має шанси на топ-шістку в Ла Лізі. Господарі мають забити обов’язково, а, відповідно хороший шанс не програти. В такій ситуації можна ризикнути і ставити навіть на велику сенсацію.

У гостей ж серед мотиваційних моментів лишається тільки день народження Флорентіно Переса, але це фактор не надто надійний.

Можливий результат: 2-1
(William Hill)

Севілья – Валенсія (10 березня, 17:15)

Сусіди у турнірній таблиці насправді не є конкурентами, надто великий відрив Валенсії (4-те місце) від Севільї (5-те), цілих 8 очок. Це швидше андалусійцям потрібно думати про збереження своєї позиції, в той час як Лос Чес можуть у підсумку бути ще й третіми. Глобальних проблем у суперників напередодні матчу не має. Не зіграють лише Хесус Навас та Хосе Луїс Гайа. Тому чекаю, що обидві заб’ють. За силами ж це команди приблизно рівні. Певна якісна перевага гостей має бути нівельована гарячими трибунами Рамон Санчес Пісхуану та негативна статистика на цій арені Марселіно Гарсія Торала (п’ять поразок і нічия).

Можливий результат: 1-1
(William Hill)

Гетафе – Леванте (10 березня, 19:30)

Вилучення Лоіка Ремі у попередньому турі тільки додало злості Гетафе, тому без цього скандаліста команда нормально готується до домашнього поєдинку. За інших обставин я б спокійно ставив на господарів, адже криза їхніх суперників неприємно вражає.

Досить цікавий наставник Хуан Муньїс не зміг впоратися з провальними тенденціями і, очевидно, втратив контроль за ситуацією та пішов на конфронтацію з деякими провідними виконавцями. Це й коштувало йому посади. Тепер Гранотас очолив Пако Лопес, котрий довго і наполегливо працював у структурах Валенсії, Вільярреалу і того ж таки Леванте. Відгуки про роботу цього дядька позитивні тож попервах його прихід може емоційно підбадьорити команду. Далі вже більше незрозумілого.

Можливий результат: 1-1
(William Hill)

Малага – Барселона (10 березня, 21:45)

Шість ігор поспіль у Ла Лізі Малага програла. Ніяких передумов для зупинки цієї чорної серії не існує. Майже рік тому, у квітні вдома Малага сенсаційно обіграла Барсу, тоді це виглядало як диво. Проте з тих пір каталонці стали більш прагматичними та ефективними у зборі очок, а господарі Росаледи набагато слабшими (без Сандро Раміреса та Пабло Форналса).

У Барси ж основа добре відпочила, а глибокий резерв (Йеррі Міна, Люка Дінь, Деніс Суарес, Андре Гомеш, Пако Алкасер та Усман Дембеле) розім’явся вигравши Суперкубок Каталонії. Тому вся команда в ідеальному тонусі і у Ернесто Вальверде великий вибір варіантів складу.

Можливий результат: 0-3
(William Hill)

Еспаньйол – Реал Сосьєдад (11 березня, 13:00)

Еспаньйол втратив Сержі Дардера, котрий дискваліфікований.

У Ла Реалу все ще відсутні з провідних виконавців Херонімо Руллі та Чабі Прієто. З хороших новин – повернення Вілліана Жозе.

Цікава стилістична різниця цих команд. Реал Сосьєдад прагне завжди атакувати, хоча якісних гравців нападу йому бракує. Натомість Еспаньйол дуже обережний і любить вичікувати на чужі помилки. Разом з тим його група атаки Жерар Морено, Лео Баптістао, Серхіо Гасрсія і Пабло Пьятті викликає заздрість у левової частки учасників Ла Ліги.

Можливий результат: 2-2
(William Hill)

Атлетіко - Сельта (11 березня, 17:15)

Московський Локомотив на полі Ванда Метрополітано був знищений вщент. Очікувалося, що Дієго Сімеоне зіграє напів-основою, але він випустив в бій усіх провідних бійців окрім голкіпера Яна Облака, надавши шанс аргентинцю Акселю Вернеру. Але тепер до основи повернеться словенець. Матч може бути дуже цікавим, адже Сельта у Хуана Карлоса Унсуе закриватися не вміє, натомість атакує дуже потужно. У першому колі Атлетіко виграв на Балаідос, проте той результат виглядав категорично нелогічним з огляду на перебіг подій.

Можливий результат: 2-1
(William Hill)

Лас Пальмас - Вільярреал (11 березня, 19:30)

Матч в якому не здивує жоден підсумок. В першу чергу через великі проблеми у грі Вільярреалу. Зрозуміло, що клас гравців залишився, але команду добряче перетрусило останнім часом.

Лас Пальмас теж, м’яко кажучи, не в тонусі. Проте Пако Хемес настирливо шукає рецепт одужання. Поки виходить дуже важко. І все ж дрібні позитивні моменти є. Заграв Ален Халіловіч, з’явився Ерік Експосіто і повертається Джонатан Кальєрі.

Чотири останні матчі вдома Лас Пальмас цьому супернику не програв.

Можливий результат: 1-1
(William Hill)

Атлетік - Леганес (11 березня, 21:45)

За 12 останніх офіційних поєдинків Атлетік виграв тільки двічі – у мертвої Малаги та не дуже живого Спартака в Лізі Європи. Нажаль, це той випадок, коли результати не обманюють. Остання гра в Марселі була суцільним розпачем для фанів левів – підсумок 1:3 на користь французів баски мають для себе вважати дуже хорошим результатом. На гол вони не напрацювали (їм його подарував арбітр), а пропускати мали суттєво більше. В атаці тільки Іньякі Вілліамс може робити щось серйозне.

Саме тому черговий матч обіцяє бути не менш важким ніж попередні для Куко Сіганди. Навіть ставка на нічию у цьому матчі це данина поваги авторитету клубу, досвіду певних виконавців. По грі ж фаворитом має бути Леганес.

Можливий результат: 1-1
(William Hill)

Алавес – Бетіс (12 березня, 22:00)

З десяти домашніх матчів поспіль Алавес дев’ять виграв і один раз розійшовся миром – вражає! Тепер ще й повертається Мунір Ель Хаддаді, найкращий гравець команди і 80% її атаки. Особливо цікаво побачити цих басків у боротьбі з Бетісом, атакувальною командою, яка обожнює контроль м’яча. Поразка від Валенсії могла засмутити підопічних Кіке Сетьєна, адже вони відіграли дуже насичений матч і мали шанси забити. Хоча, насправді вони ці шанси мають завжди. Тренеру доводиться обирати з різних цікавих варіантів в атаці.

Можливий результат: 2-2
(William Hill)


Узнавайте первыми главные спортивные новости, статистические факты и интересную аналитику от ведущих экспертов. Подписывайтесь на наш канал в Telegram!