Прев’ю 10-го туру Ла Ліги від Роберто Моралеса

Betnews365.com
Betnews365.com
Просмотров 1460
0 голосов

Спеціально для читачів Betnews365 відомий футбольний коментатор та фахівець іспанського футболу Роберто Моралес прогнозує можливий перебіг подій у матчах десятого туру Ла Ліги.

Вальядолід – Еспаньйол (26 жовтня, 22:00)

Еспаньол разом з Алавесом головні сенсації початкового етапу чемпіонату, але й Вальядолід за співвідношенням очікувань та реалій теж здивував усіх, навіть своїх найпалкіших вболівальників. Тому закликаю усіх не шукати в цій парі найпростішого рішення. Еспаньйол має кращий за суперника склад, більше досвіду і, взагалі, усього. Але Вальядолід за останній місяць на виїзді зняв скальпи зі значно серйозніших звірів, Бетіса і Вільярреалу. Попри низьку результативність господарів на рідній Сорільї вони матимуть шанси на гол, обов’язково. Тож перший прогноз, це обидві заб’ють. Перемога Вальядоліда у п’ятому матчі поспіль буде надто великою сенсацією. Тому я більше схиляюся до нічиєї. Еспаньйол не має програвати та й виграти буде йому надто важко.

Можливий результат: 1-1

Жирона – Райо Вальєкано (27 жовтня, 14:00)

У середу Райо закрив свій борг в чемпіонаті. На багатостраждальному стадіоні де Вальєкас господарі у першому таймі знищили авторитетний Більбао, але відпустили і отримало добрячого удару у відповідь. Якщо це лише роздовбайство, то це ще нічого. Якщо ж не вистачило сил, то для Блискавки погані новини, грати двічі на тиждень вона не звикла. У команди лишаються два могутні козирі. Реактивний правий бігунок Адвінкула (за якимись дослідженнями найшвидший футболіст планети) та форвард Рауль де Томас. Їм до снаги створити проблеми будь-якому супернику. В іншому ж Жирона виглядає більш солідною. Її безбарвну нічию з Реал Сосьєдадом можна списати на слабкість атаки, адже Думбія як нападник давно себе дискредитував, а Лосано та могутній Стуані лише вийшли на заміну, бо були змучені подорожами світом разом зі збірними. Широкий та інтенсивний футбол каталонців ще далекий від збалансованості, проте вони також намагаються розбалансувати суперника, це цікаво.

Моя ставка господарі переможуть, якщо обережно, то Жирона з форою нуль.

Можливий результат: 2-1

Атлетік – Валенсія (27 жовтня, 17:15)

Чотири поспіль матчі в нічию відіграла Валенсія в усіх турнірах. На тій самій дистанції Більбао двічі програв і двічі розійшовся миром. Проте з Валенсією вдома леви в останні часи грають успішно.

У кожного суперника свої складнощі. Валенсія очевидно випала з ритму гри, а Беріццо все ще перебудовує басків. Цього разу найбільше напрошується нічия, хоча вона не буде плюсом для жодної з команд.

Можливий результат: 1-1

Сельта – Ейбар (27 жовтня, 19:30)

Останнім часом Сельта мало забиває, хоча її стихія це атака. Ейбар ж досить стабільно набирав очки. Враховуючи манеру гри обох команд, це матч з найменш вірогідним нічийним підсумком. І от з двох варіантів я таки схиляюся до господарів. Хоча б через якість складу.

Стосовно стану Реалу є багато справедливої критики та сумнівів. І все ж зараз команда має розізлитися і дати результат. Алавес, без сумніву, досить симпатичний і разом з тим його кадровий ресурс доволі низький. Тому гості з форою -1 це нормальний варіант. Можна поставити й на сухий матч для Реалу.

Можливий результат: 2-1

Леванте - Леганес (27 жовтня, 19:30)

Три поспіль поєдинки виграв у Прімері Леванте і особливо вразив тріумфом на Сантьяго Бернабеу. Пако Лопес, не без долі везіння, таки знайшов як перебудувати свій півзахист, який є головним козирем. Та проблемний Леганес не схоче грати першим номером, що так полюбляє у своїх опонентів цей суперник. На нас чекає важка боротьба. Можливо, і вельми нудна. Тотал менше 2,5 тут відразу напрошується. Також схиляюся до того, що гості не програють.

Можливий результат: 0-0

Атлетіко – Реал Сосьєдад (27 жовтня, 21:45)

Приниження в Дортмунді, точно, не минеться матрацникам легко. Це було епічне фіаско. Але не тільки у цьому річ. Реал Сосьєдад Асьєра Гарітано, навіть з поточними втратами в складі, дуже неприємний суперник. Це той самий Леганес часів Гарітано, але з цілою низкою дуже якісних виконавців, зокрема й з суперовим форвардом Вілліаном Жозе.

Прогноз – гості з форою +1.

Можливий результат: 1-1

Гетафе - Бетіс (28 жовтня, 13:00)

Бетіс який мало забиває і мало пропускає. Невже це команда Кіке Сетьєна? Наразі, так. До речі, й Гетафе зовсім не команда видовищності, але то вже більш зрозуміле. Цікаво, що сам футбол цих команд точно не є закритим. В нашому матчі обов’язково має бути переможець і я обираю ставку на силу складу гостей. Навіть виступ у Лізі Європи залишає зеленим можливість проводити нормальну ротацію.

Можливий результат: 0-1

Барселона - Реал (28 жовтня, 17:15)

Матч, який дуже чекають і матч, який може достатньо розчарувати. Барса сподобалася у грі з Інтером, проте там й Інтер був неймовірно млявим. Прос справи ж Реалу знають усі і майже усі чекають відставки Лопетегі. Як на мене, проблеми мадридців дещо перебільшені, у них повністю провалюється центр захисту. На інших ж позиціях є й мінуси й плюси. Очевидно, що Барса у такій ситуації фаворит, виглядає вона точно краще за головного ворога. Та все ж у цих ігор є особлива енергетика. Тож Юлєну ще поки рано йти з посади, це буде пізніше.

Можливий результат: 1-1

Алавес - Вільярреал (28 жовтня, 19:30)

Момент спаду Алавеса от-от настане, баски просто не можуть його оминути через якість складу. І все ж цього разу вони фаворити, як на мене. Абелардо людина дуже спокійна і впевнена в своїх діях. Такий спокій передається і його підлеглим. А у Хаві Калєхи якраз цього не має. Та ще й зайвий клопіт у вигляді Ліги Європи.

Як окремий аргумент статистика останніх ігор цих суперників: шість перемог Алавесу, нічия і два успіхи Жовтої Субмарини.

Можливий результат: 2-2

Севілья - Уеска (28 жовтня, 19:30)

Попри проблеми гостей з результативність ще можна повірити у їхній гол, були матчі в яких команда проводила хороші атаки. Значно гірше з захистом. Матч відбудеться у понеділок, тож і на втому суперника особливо розрахунку не має. Сила лишається головним аргументом.

Севілья з форою -1.

Можливий результат: 3-1