Прев’ю 12-го туру Ла Ліги від Роберто Моралеса

Betnews365.com
Betnews365.com
Просмотров 1147
0 голосов

Спеціально для читачів Betnews365 відомий футбольний коментатор та фахівець з іспанського футболу Роберто Моралес прогнозує можливий перебіг подій у матчах дванадцятого туру Ла Ліги.

Леванте – Реал Сосьєдад (9 листопада, 22:00)

За останні п’ять турів найуспішнішим у іспанському топ-дивізіоні є Леванте (чотири перемоги та нічия). Клуб ж з Сан-Себастьяну очевидно загальмував після принципової перемоги на Сан Мамесі місяць тому. 37 хвилин відділяють Ла Реал від повторення власного анти рекорду в Пімері – 324 хвилини без голів. За наявності таких гравців, як Вілліан Жозе, Сандро Рамірес та Мікел Оярзабал це дуже дивно. Тому гол гостей дуже вірогідний, навіть якщо підопічні Асьєра Гарітано знов не зможуть продемонструвати якісну гру – найгірший показник ударів в першрості.

Досить вірогідним підсумком виглядає нічия. За останні дев’ять ігор між цими суперниками п’ять завершилися миром.

Можливий результат: 1-1

Вальядолід – Ейбар (10 листопада, 14:00)

Ейбар традиційно вважають домашньою командою, дуже агресивною на своєму маленькому полі стадіону Іпуруа (злі язики давно стверджують, що воно вужче за мінімальні вимоги). Проте Хосе Луїс Менділібар насправді робить з цим колективом дива, той хто мав би думати про виліт, почувається досить комфортно. Так само як Вальядолід, котрий прогресує у якості гри. Тому господарі все ж є фаворитами зустрічі. Але навряд чи Ейбар програє супернику більше ніж в один м’яч (якщо програє). Також ставлю на низовий тотал, він заходив у Пусели в п’яти останніх матчах чемпіонату поспіль.

Можливий результат: 1-1

Гетафе – Валенсія (10 листопада, 17:15)

Перемога в Лізі Чемпіонів над Янг Бойз не покращила стану Валенсії в цьому турнірі, ну а в чемпіонаті останню перемогу підлеглі Марселіно Гарсії Торала святкували ще наприкінці вересня на Аноеті. Могутній клуб з дуже хорошим складом банально не зміг пристосуватися до інтенсивного графіку з євро кубками. Проте нині команді вже наче й вистачає інтенсивності руху, але вийти з кризи поки не вдається. Також не забуваймо, що останні чотири матчі проти Валенсії Гетафе не програв, а з суддівством Рікардо де Бургоса Бенгоечеі має тільки позитивні результати (нічия та виїзна перемога).

Проти господарів говорить один і досить вагомий фактор. Один з найкращих центр беків ліги Джене Даконам пропустить цей матч через дискваліфікацію. Тому мій вибір це обережні «обидві заб’ють». Напрошується ставка – Гетафе не програє у другому таймі, ну й з більшим ризиком можна спробувати взяти глобальну нічию.

Можливий результат: 1-1

Атлетіко – Атлетік (10 листопада, 19:30)

Найважчий старт сезону у Дієго Сімеоне в Мадриді. Перемога над Дортмундом підтвердила, що досвіду та майстерності команді не бракує, не вистачає свіжості, легкості рухів. Відверто пішли розмови про прорахунки знаменитого Профе Ортеги у фізичній підготовці. Хосе Марія Хіменес знов отримав м’язове ушкодження, четверте за сезон і третє за останній місяць. Також мають проблеми Дієго Годін, Дієго Коста і Коке. Це змушує з певним сумнівом дивитись на тотальний фаворитизм мадридців.

Так, у їхнього суперника все надто складно з результатами та ще й клуб живе у режимі місцевих президентських виборів, коли більше розмов про віртуальні великі придбання (Андер Еррера, Хаві Мартінес) ніж про нагальні проблеми.

Для експресу підійде вибірна користь фори +2 для Більбао. Непоганий коефіцієнт дають за голи обох суперників. Якщо ж зовсім ризикнути то варто брати нічийний підсумок.

Можливий результат: 2-1

Жирона - Леганес (10 листопада, 21:45)

Команди розділяють сім очок і стільки ж позицій в турнірній таблиці. Жирона сенсаційно в 11-му турі обіграла Валенсію на Местальї. Але не забуваймо й те, що Леганес не менш несподівано зіграв на 1:1 з мадридським Атлетіко. Тож шанси відносно рівні, особливо якщо врахувати чисельні втрати господарями важливих футболістів і захисту і атаки. Тотал менше тут дуже напрошується. Цього сезону Жирона двічі з арбітром Адріаном Кордеро грала на нічию.

Можливий результат: 0-0

Алавес – Уеска (11 листопада, 13:00)

Ейбар вже зупинив потужний підйом Алавесу. Насправді, цікавий і зухвалий проект Абелардо має пригальмувати, адже справжнього класу йому бракує. Проте цього разу у нього буде найслабший суперник. Уеска програла останні свої чотири виїзні матчі. Чекаю на нормальну результативність цього поєдинку.

Можливий результат: 2-1

Барселона - Бетіс (11 листопада, 17:15)

Останні матчі Бетіс краще проводить в гостях, ніж вдома. Навіть проти Баселони Кіке Сетьєн готовий грати досить агресивно, але команда грала в лізі Європи в четвер, тоді як Барса в Лізі Чемпіонів зіграла ще у вівторок. Це суттєвий плюс каталонців. Чекаю на голи обох команд, веселий сценарій поєдинку. Сенсація? Її  вірогідність оціню десь у 30%. Статистика за господарів: 12 ігор в чемпіонаті з 2012 року, 10 перемог Барси і дві нічиї, обидві на Беніто Вільямарині.

Можливий результат: 3-2

Райо Вальєкано - Вільярреал (11 листопада, 19:30)

Райо стабільно і чимало забиває в цьому сезоні, що особливо дивно для аутсайдера. У минулому турі двічі вразили ворота самої Барселони. Тому на слабеньку команду не варто дивитися зовсім зневажливо. А от Вільярреал вже втомив своїх прихильників розчаруваннями.

На цю гру гості вийдуть після Ліги Європи де візит до Відня не порадував Жовту субмарину.

Нічия в одному з таймів дуже хороший варіант. Можна ризикнути і взяти господарів з форою 0, адже два останні матчі у себе вдома у Вільярреалу Райо виграв.

Можливий результат: 1-1

Севілья - Еспаньйол (11 листопада, 19:30)

Вирішальним для господарів буде перший тайм. Якщо підопічні Пабло Мачіна зможуть нав’язати свій темп та агресивно атакувати, то каталонцям буде важко. А от в другій половині у господарів можуть бути й проблеми, адже євро кубки виснажують, тим паче з фірмовою нині активною грою андалусійців. Має бути результативно. А от у велику перемогу фаворита я не вірю, навіть турецький Аркхісарспор дав бій Севільї. Еспаньйол точно не слабший за попереднього опонента якістю гравців, швидше кращий.

Можливий результат: 2-1

Сельта - Реал (11 листопада, 21:45)

Голи, емоції, нерви, інтрига. Усього цього чекаємо від матчу на Балаїдосі. Обидві заб’ють. Можливо пенальті та вилучення. Фаворитизм Реалу, як на мене, досить відносний. Зрозуміло, що класу більше у нього, але Сельта сильніша за Мелілью, Вікторію Пльзень та навіть Вальядолід (принаймні кваліфікацією футболістів), команди з  якими грав Реал Сантьяго Соларі.

10 поспіль ігор цих суперників мали тотал більше 2,5.

Можливий результат: 2-3