Прев’ю 5-го туру Ла Ліги від Роберто Моралеса

Betnews365.com
Betnews365.com
Просмотров 989
0 голосов
Прев’ю 5-го туру Ла Ліги від Роберто Моралеса

Спеціально для читачів Betnews365 відомий футбольний коментатор та фахівець з іспанського футболу Роберто Моралес прогнозує можливий перебіг подій у матчах п'ятого туру Ла Ліги.

Осасуна - Бетіс (20 вересня, 22:00)

Північ приймає південь. Наразі позитивно дивує не амбітний Бетіс, котрий якось зовсім малозрозуміло загальмував минулого сезону, незважаючи на індивідуальний прогрес низки футболістів, а завжди авантюрна Осасуна. В перших двох турах вона не пропускала голів, донині не програє. Це з її рівнем футболістів. 

Бетіс ж зміна тренера поки не допомогла, він все ще в пошуку самого себе. А дискваліфікації поточних лідерів півзахисту та атаки Вілліама Карвальйо і Лорена Морона в купі з травмами Каптума, Сіднея та Тельо додає ще більше скепсису. У памплонців теж є втрати, четверо травмованих, яких мінімум двоє могли б вийти в основі. 

Обидві команди заб’ють, також чекаємо на бурхливі емоції, котрими славний Ель Садар, й не лише на трибунах. Тотал жовтих більше, або вилучення. 

Можливий результат: 1-2

Вільярреал – Вальядолід (21 вересня, 14:00)

Клуб Андрія Луніна, в якому він поки чітко другий на позиції воротаря, стартував відразу з трьох виїздів і провів їх за графіком серфінгіста, який злетів на велику хвилю: перемога над Бетісом, нічия на Бернабеу і занурення у буденність у вигляді чистого програшу Леванте. Вдома ж він залишився на рівних з Осасуною. 

Старт Вільярреалу був просто приголомшливим – парад помилок у грі з Гранадою, що завершився футзальними 4:4, програш вже згаданому Леванте, а далі вельми чіткі ознаки одужання, не лише за результатом, а й у змістовності гри.  

З суттєвих втрат у обох командах є тільки Енес Юнал, що належить Вільярреалу й грає в оренді у Вальядоліді. За його участь у матчі потрібно доплачувати, що команда Серхіо Гонсалеса робити не збирається. Проте моя віра у Жовту Субмарину базується банально на силі господарів. Дуже дивно виглядає серія з трьох останніх ігор в котрих Вільярреал Вальядоліду не забивав. Висока вірогідність її завершення. 

Можливий результат: 2:0

Леванте – Ейбар (21 вересня, 17:00)

Те, що Жабки плазуни домашні, відомо добре. Проте навіть реноме команди суто для естадіо Сьютат де Валенсіяне підкреслює того, що дає свіжа статистика – останні п’ять домашніх ігор в Примері принесли Леванте 13 очок з різницею голів 14-4. В останніх восьми таких іграх зграя Пако Лопеса 20 разів вразила ворота суперника!

А от Ейбар не перемагає в чемпіонаті ще з п’ятого травня. Кожного разу у зброярів трапляються якісь фатальні зриви, хоча сам футбол у них змістовний. З восьми ігор між згаданими суперниками п’ять були нічийними й усі вони мали тотал більше 2,5. Мало голів баски з левантійцями у історії своєї конфронтації серед елітних клубів забили лише одного разу. 

Обидві заб’ють і гості з форою +1.  

Можливий результат: 2:2

Атлетіко Мадрид - Сельта (21 вересня, 19:30)

Вікопомний камбек у поєдинку з Ювентусом у Лізі Чемпіонів точно коштував чималих сил Чоло-тім. У суперника ситуація досить складна, попередній тур провалений через два вилучення, а нині це дві дискваліфікації. До речі, донині свій єдиний виїзний матч сезону галісійці завершили сенсацією – 1:1 на Рамон Санчес Пісхуані. Зараз теж будуть битися, але рівень суперника інший. Та й статистика в Мадриді проти матрацників у Сельти кепська – остання перемога 2006-го року, коли кельтами керував Хрісто Стоічков! Бувало і таке, зараз про то мало хто згадає. 

Тотал більше й перемога Атлетіко. 

Можливий результат: 2:1

Гранада - Барселона (21 вересня, 22:00)

Пам’ятаєте як грає Барса за межами Камп Ноу у офіційних матчах поточного сезону? Поразка і дві нічиї, серед останніх мир в Дортмунді був би фіаско, як би тер Штеген не відбив удар Ройса з одинадцяти метрів. Що зовсім смішно, то це рівна кількість очок у команд в чемпіонаті і сусідство в таблиці.

Мессі, вірогідно зіграє, проте цілком ймовірно вийде не в основі. Натомість є Луїс Суарес, для боротьби з найпівденнішим клубом Прімери його зусиль і майстерності Антуана Грізманна має вистачити. 

Тотал більше і перша виїзна перемога каталонців. Гол Суареса також досить ймовірний.

Можливий результат: 1:3

Гетафе – Мальорка (22 вересня, 13:00)

У поточному чемпіонаті Мальорка очки набирала тільки у себе вдома. Футбол у її виконані справді був гідним еліти. Зараз ж команда лишилася без травмованого «Кучо» Ернандеса.

Гетафе ж після поразки від Атлетіко сів на нічийний експрес. Вискочити вдалося через Лігу Європи. У четвер на лаві запасних лишилися семеро фактичних гравців основи. Перемога ж над Трабзонспором тільки надає крил.

Наразі турнірні навантаження, для недосвідченої в таких випробуваннях команди Бордаласа, ще не критичними, спад може трапитися пізніше.

Невисокий тотал і господарі з форою 0. 

Можливий результат: 1:0

Еспаньйол – Реал Сосьєдад (22 вересня, 15:00)

Минулий тур приніс Папужкам перші голи в рідному турнірі і першу перемогу. Забрав ж травмованого Факундо Феррейру і вигнаного червоною Нандо. Йе на додачу до Андера Ітурраспе та Себастьєна Коршиї. Давід Лопес і Пабло Пьятті давно не в обіймі. Тепер ще у четвер грали проти Ференцвароша. 

Вміння Кальєрі та Варгаса можуть дати господарям гол, більше буде великою несподіванкою. Суперник ж продемонстрував відмінний тонус і зараз виглядає фаворитом. 

Можливий результат: 1:2

Валенсія - Леганес (22 вересня, 17:00)

Після відставки Марселіно команда розгромно програла на Камп Ноу і сенсаційно перемогла на Стемфорд Брідж. Де правда? Ближче до рідних місць. Челсі з обєктивних причин матиме важкий сезон, що й підтверджує. Слідом ж за тренером Валенсію залишив також генеральний директор, його однодумець Матео Алемані. На Месталью чекають часи сумнівів і сутінок.  

Також не вірте, що Леганес труп. Нуль очок, останнє місце і, у мене, жодних сумнівів у його виживанні. Легко з ним нікому не буде. Цього разу гол гостей і вони ж з форою +1. 

Можливий результат: 1:1

Атлетік Більбао - Алавес (22 вересня, 19:30)

Ще одне басконське дербі. Критичних втрат у складах не має. Клуб з Більбао солідніший за опонента взагалі та зокрема зараз.

Тенденції перших чотирьох турів можуть зберегтися. Атлетік небагато забиває вдома і обов’язково виграє, Алавес просто мало забиває. Минулого сезону відчайдушні бабазоррос відібрали на Нуево Сан Мамесі очки у левів, яких тим не вистачило для Ліги Європи. Час помсти!

Можливий результат – 1:0

Севілья – Реал Мадрид (22 вересня, 22:00)

Травми й негатив, ось надійні супутники команди Зінедіна Зідана в останні часи. Коли він прийшов замість Рафи Бенітеса то отримав структуру гри, але низькі показники віри у власні сили. Зідан усе змінив і потім розвивав це з успіхом. Звинувачення, що він не тренер безпідставні. Проте він не універсальний кризовий тренер і має свої вади. Цей Реал в глухому кути, кадрові рішення не головна біда, нинішній Зідан не випромінює позитивну енергію, швидше, навпаки. 

Севільї ще далеко до отримання статусу фавориту чемпіонату, хай вона і лідирує. Але до Реалу у Лопетегі своє ставлення. Це не помста, це відчайдушне намагання довести, що він тренер, бо після Мадриду Юлена змішали з лайном ледь не усі. 

Тотал більше та Севілья з форою 0

Можливий результат – 2:1