Прев’ю 7-го туру Ла Ліги від Роберто Моралеса

Betnews365.com
Betnews365.com
Просмотров 979
0 голосов

Спеціально для читачів Betnews365 відомий футбольний коментатор та фахівець іспанського футболу Роберто Моралес прогнозує можливий перебіг подій у матчах сьомого туру Ла Ліги.

Райо Вальєкано - Еспаньйол (28 вересня, 22:00)

Вдома Еспаньйол тільки перемагає і робить це на суху, а от в гостях дві поразки та нічия.  У Райо ж справи йдуть гірше, хоча на Аноеті був дуже потужний перший тайм, який і дозволив не програти Реал Сосьєдаду. Команді Мітчела не відмовиш в ідеях та завзятті, гірше з футболістами, особливо гравцями резерву. Плюсом для команди є повернення на рідний Естадіо де Вальєкас. У цьому матчі досить вірогідна нічия, а особливо нічия в одному з таймів. Ставка Х2 найбільш логічна з огляду на статистику останніх 18 років – 2 перемоги Райо, 5 нічиїх і 9-ть разів переможцями ставали каталонці.

Найбільш перспективним вбачаю варіант «обидві заб’ють» навіть попри те, що команди не є надто результативними – Папуги постійно пропускають на виїзді і вміють добре атакувати.

Можливий результат: 1-1

Реал Сосьєдад - Валенсія (29 вересня, 14:00)

Три матчі поспіль Валенсія завершила у нічию, її проблеми очевидні. Труднощі Ла Реалу пов’язані з кадровими негараздами, але Вілліан Жозе та Іларраменді вже в бойовій обоймі. Один зайвий день відпочинку у щільному графіку ігор додатковий аргумент аби вірити в команду Асьєра Гарітано. Сила Валенсії це якість гравців, все інше на старті сезону викликає багато питань до Марселіно Гарсії Торала. І все ж його підопічні не мають програвати, тим паче з поверненням Парехи.

Статистика ж грає за господарів – останні сім матчів на Аноеті принесли баскам п’ять перемог, нічию та поразку, але програли вони якраз в минулому сезоні.

Можливий результат: 1-1

Барселона – Атлетік (29 вересня, 17:15)

Хороший суперник для Барси аби трохи заспокоїти критиків хоча б результатом. Десять останніх ігор з левами у чемпіонаті та кубку закінчилися дев’ятьма перемогами каталонців і однією поразкою. Програвали ж  блау-гранос на Камп Ноу Атлетіку майже 17 років тому, коли на поле виходили Рівалдо, Овермарс та Клайверт-старший.

Певною проблемою для господарів може бути оновлена модель гри клубу з Більбао. Тото Беріццо змусив футболістів грати більш широко, порівняно з минулим сезоном, та покращив контроль м’яча. Проте є серйозне побоювання, що попередня домашня поразка від Вільярреалу 0:3 стала ознакою локальної кризи.

Моя ставка – Барселона з форою -1. Також чекаю на хороший тотал.

Можливий результат: 3-1

Ейбар – Севілья (29 вересня, 19:30)

Точно не чекаю у цьому матчі повторення лютневого сценарію. Тоді на Іпуруа Севілью відлупцювали показово – 5:1. До того усі матчі цих суперників у Прімері мали чіткий ритм. На Рамон Санчес Пісхуані перемагає гранд, в гостях ж він задовольняється нічиєю.

Севілья витратила багато сил за для епічної перемоги над мадридським Реалом 3:0. Але сил додає команді Мачіна сам факт такої звитяги. Та й динаміка останніх результатів вражає – три перемоги з різницею забитих-пропущених 14-3. Тож гості фаворити.

На нас чекає дуже інтенсивна гра. Як на мене, нічия в першій половині досить вірогідна. Ще перспективніше виглядає тотал більше 2,5 та обидві заб’ють.

Можливий результат: 1-2

Реал – Атлетіко (29 вересня, 21:45)

Матчем суботи та й усього туру буде дербі Мадріленьо. Поки важко остаточно визначитися чи подолав кризу Атлетіко. А от провал Реалу в Севільї був напрочуд безнадійним. Перший тайм того матчу це найгірший виїзний тайм вершкових років так за п’ять.

Господарі не можуть задіяти Карвахаля та Іско. Першого міняє Одріосола, а позиція другого, попри усю силу футболіста, може й не знадобитися. Реал не програвав вдома з часів квітневого матчу проти Ювентуса, але там був фактор самовпевненості після блискучої перемоги 3:0 у Турині.

Очікую, що Лопетегі не програє і тоталу більше 2,5. Поки ще рано цьому тренеру залишати свою посаду, хоча впевненості у тому, що він допрацює сезон не маю.

Якщо є бажання ризикнути і спіймати велику рибу, то можна спробувати ставку «перемога Атлетіко в першому таймі, перемога Реалу в другому». Чоло-тім завжди вмів ловити суперників на помилках, а вершкові часто набирають хорошу ходу лише по перерві.

Не забуваймо й про вилучення, для таких ігор явище поширене.

Можливий результат: 2-1

Уеска – Жирона (30 вересня, 13:00)

Окрім нічиєї з Вальядолідом, Жирона кожного разу мала результат або на рівні власних можливостей, або навіть трохи вищий. Суто в ігрових компонентах  проект ще добудовується. А ось Уесці сутужно. Й не скажеш, що вона геть не цікава, чи безнадійна. Ні. Проте, проблем у Лео Франко з головою і нинішній графік ігор не сприяє їх вирішенню.  Тож чекаємо на успіх Жирони, але є один фактор, який змушує у цьому сумніватися. Господарі грають через чотири дні на п’ятий, гості через два на третій.

Звичайно ж, буду дуже здивований, якщо в такому матчі буде багато голів.

Можливий результат: 1-1

Вільярреал - Вальядолід (30 вересня, 17:15)

Надто очевидним тут є фаворитизм господарів. Перемога 3:0 на Сан Мамесі, сила складу, рідна арена, зрештою і зайвий день відпочинку теж не остання річ. А от легкою перемога Вільярреалу може й не бути, адже Вальядолід шукає себе нового і дещо вже виходить у нього робити добре.

Можливий результат: 1-0

Леванте - Алавес (30 вересня, 19:30)

Свій гол господарі мають забити, адже у них хороша атака. Головне, для позитивного результату, уникнути  підопічним Пако Лопеса традиційних їхніх негараздів: вилучення чи не реалізований пенальті.

Алавес зараз четвертий слідом за трійкою монстрів і дуже дивує ще й результативністю.

Може команда Абелардо Фернандеса трохи пригальмує? Чому б ні? Я бачу, чимало передумов для нічийного рахунку.

Можливий результат: 1-1

Бетіс - Леганес (30 вересня, 21:45)

Виграти у Барселони! Це був крутий трюк. Далі ж буденність і в ній Леганес просто міцна команда, в той час як Бетіс набагато сильніший за господарів. Також він мав на один день більше для підготовки й відновлення. Мій вибір – господарі з форою -1.

Можливий результат: 2-0

Сельта - Гетафе (1 жовтня, 22:00)

Глобально це матч досить рівних команд з зовсім невеличкою кадровою перевагою господарів, на противагу чому Гетафе може поставити свою сконцентрованість. Проте є й поточні фактори. Для Гетафе це другий поспіль виїзний матч, у нього трохи важчий календар останніх ігор. Чекаємо на голи від обох команд та те, що господарі не програють, адже в Прімері на рідному Балаідосі ніколи цьому супернику не програвали.

Можливий результат: 2-1