Севілья - Барселона. Превью фiналу Кубку Iспанiї вiд Роберто Моралеса

Betnews365.com
Betnews365.com
Просмотров 1411
0 голосов

Спеціально для читачів Betnews365 відомий футбольний коментатор та знаний фахівець іспанського футболу Роберто Моралес прогнозує можливий перебіг подій у фiнальному матчi Кубку Iспанiї.

Севілья - Барселона

22 квiтня. 22:30. Естадiо Ванда Метрополiтано (Мадрид)

Севілья та Барселона за останні 12 років п’ять разів грали у різних фіналах. Лише одного разу це був вирішальний матч Копа дель Рей. Лише одного разу глобальну перемогу святкували представники Андалусії. Це 2006-го в Монако Севілья Хуанде Рамоса розтрощила Барселону Франка Райкарда у матчі Суперкубку УЕФА 3:0. Тоді за Сеівлью вже грав Хесус Навас, а в основі Барселони Лео Мессі. Вони ж вийдуть і у суботу на поле Ванда Метрополітано. Після того ці суперники грали у вирішальних матчах Суперкубу Іспанії, Суперкубку УЕФА, фіналі Копа дель Рей і кожного разу успіх був за каталонцями.

Фаворит у протистоянні очевидний, адже за весь великий сезон Барселона програла тільки два матчі. Легендарний вже у Римі і кубковий проти Еспаньойла. Проте з сусідами тоді розібралися у матчі відповіді, тож виходить за весь сезон був лише один зрив-провал. Так, провал дуже болючий але глобальні показники у команди надзвичайно високі. Критики ще можуть нагадати й про два провалені матчі Суперкубку Іспанії проти ненависного Реалу та це вже трохи інша історія. Тим паче все те трапилося на старті сезону, а от на Сатьяго Бернабеу Реал розбили в чемпіонаті.

Величезним козирем Барселони нині є воротар Марк Андре тер Штеген. В Іспанії дуже часто акцентують увагу на подвигах Яна Облака, адже вони більше виділяються на тлі дій команди. Німець ж рятує тоді, коли потрібно. Такий воротар є подвійним козирем, адже його гру ногами прекрасно використовують коли потрібно уникнути потужного пресингу суперника. Залишається тільки припускати, якою могутньою могла б бути та ж Барселона Пепа Гвардьоли, якби у неї був такий голкіпер.

Нинішня ж Барса є доволі прагматичною і не зовсім типовою.  Ернесто Вальверде на диво швидко зумів перекроїти її під себе. Секрет такої швидкої трансформації у вмінні тренера налагодити хороші стосунки з Андреасом Іньєстою та Леонелем Мессі. Якщо ці хлопці тобі довіряють, ти будеш повноцінним керівником. Проблема його попередника Луїса Енріке була якраз у цьому. Він мав нейтральні стосунки з капітаном і доволі прохолодні (інколи ворожі) з самим богом Лео.

Ця Барселона сильна якраз у матчах з суперниками нижчими класом за неї – а такими є 95% її опонентів. Вальверде навчив команду не втрачати очки саме в іграх проти андердогів. Проте новий стиль каталонців має і свої вади – команда не завжди здатна генерувати фірмову широку гру і опоненти нині намагаються розігрувати саме таку карту.

Прогнозы на испанский футбол

У Севільї ж триває дуже важкий перехідний період. Він почався ще з Хорхе Сампаолі, котрий очікувано взяв і змінив гру команди трохи більше ніж повністю. Разом з тим аргентинець спокійно завів команду у топ-4 і навіть до певного моменту прекрасно виступав у Лізі Чемпіонів. Проблеми ж почалися навіть не після сенсаційної поразки від лестера, а тоді, коли стало зрозуміло, що наставник далі не працюватиме і піде до збірної Аргентини. Пару місяців минулого сезону через це було даремно витрачено командою. З Едуардо Беріццо теж вийшло досить проблемно. Новий тренер це завжди зміни, але ще й хвороба наставника боляче вдарила по колективу. Тому зараз Вінченцо Монтеллі не позаздриш. Він розгрібає купу проблем накопичених за півтора сезони. Досить перспективний склад ще не є справжнім козирем в його руках.

Саму роботу італійця варто оцінити досить позитивно – він зміг знайти чимало цікавих рішень у важливих матчах. Проблеми лише в тому, що вони не завше вали результат. Йому вдалося перекусити дуже потужний Атлетіко в Копа дель Рей, вдалося зруйнувати гру Барселони в матчі чемпіонату і вдалося гідно зіграти проти Баварії в Лізі Чемпіонів. От лише успіху він досягнув в протистоянні тільки з мадридцями.

У нещодавньому матчі Прімери проти Барси на Рамон Санчес Пісхуані Монтелла прекрасно зіграв проти суперника на флангах. Він зробив рівно дві акцентовані речі. Вдарив по найслабшому і найсильнішому місцях суперника. Його команда жорстоко пресувала Сержі Роберто (неприродній захисник) і перекривала Жорді Альбу (за відсутності Мессі він найсильніший у блауграни). Тоді план спрацював. Питання чи буде повторено дії у фіналі Копа дель Рей, адже тут ситуація зміниться повністю – Вальверде вже знає про хитрощі андалусійців і Мессі вже буде в основі.

Ключові гравці

У Барселони це Мессі (банально, але що робити), тер Штеген і Бускетс.

У Севільї Банега та Н’Зонзі.

Дуже важливим буде протистояння середніх ланок команд. І в грі з тією ж Севільєю і в матчі проти Роми суперники каталонців зуміли дуже серйозно навантажити пару опорників  розірвати їхній зв'язок з атакувальними хавами. Але й у Севільї в цій ланці вистачає проблем. Лідер Банега є людиною настрою і це величезна загадка, що він зробить у кожній наступній грі. Також Очевидні і плюси і мінуси Ствіена Н’Зонзі.

Прогноз

Чекаю на різку і подекуди жорстку гру. Думаю, що заб’ють обидві команди, а от переможе Барселона, вона значно більш структурована за суперника. Хоча залишаюся зі своєю думкою стосовно неприродності для цього клубу змін, які несе Ернесто Вальверде.

СТАВКИ МАТЧА
Кубок Испании. Финал.
21.04.2018 22:30
Севилья
Севилья
Барселона
Барселона
Обе забьют и победит Барселона
0
0


Узнавайте первыми главные спортивные новости, статистические факты и интересную аналитику от ведущих экспертов. Подписывайтесь на наш канал в Telegram!