Люксембург и Португалия пошли войной на Украину. ФФУ официально отреагировала

Betnews365.com
Betnews365.com
Просмотров 3238
0 голосов
Люксембург и Португалия пошли войной на Украину. ФФУ официально отреагировала

Нас ждут серьезные кабинетные войны.

Федерации футбола Португалии и Люксембурга подали жалобу в ФИФА о неправомерности участия форварда Жуниора Мораеса в отборочных матчах Евро-2020 в составе сборной Украины.

МОРАЕС УВЕРЕН, ЧТО ЕГО НАТУРАЛИЗАЦИЯ ЗАКОННА

Люксембург и Португалия считают, что аренда Мораеса в китайский клуб в 2017-м году является основанием для незаконности натурализации игрока, который должен был прожить в Украине 5 лет без перерыва. А 4 месяца аренды это условие якобы нарушили.

Федерация футбола Украины обнародовала свою официальную по это вопросу. Далее она приводится без сокращений и редактирования.

"«Федерації футболу Португалії та Люксембургу у визначеному Дисциплінарним кодексом УЄФА порядку подали до УЄФА протести стосовно можливої неправомірної участі у кваліфікаційних матчах Євро-2020 гравця збірної України Жуніора Мораеса.

Відповідно до передбаченої процедури Комітет із дисциплінарних та етичних питань УЄФА відкрив два дисциплінарних провадження та надав ФФУ час для пояснень своєї правової позиції в цьому питанні.

Рішення за результатами розгляду протестів будуть прийняті на наступному засіданні комітету, час проведення якого буде визначено пізніше.

Хочу наголосити, що під час розгляду питання про запрошення Жуніора Мораеса до збірної України для підготовки та участі в матчах із Португалією та Люксембургом ми проаналізували ситуацію з отриманням футболістом громадянства України. Також були проведені консультації з фахівцями з УЄФА та ФІФА, які підтвердили правомірність запрошення Мораеса до складу збірної України.

Тому ми просимо вболівальників зберігати спокій до винесення остаточного рішення УЄФА. Я впевнений, що Комітет із дисциплінарних та етичних питань УЄФА, ознайомившись з аргументацією ФФУ в цьому питанні, залишить без змін результати перших двох матчів збірної України у відборі до Євро-2020», — переконаний генеральний секретар ФФУ Юрій Запісоцький.